Viktig informasjon i saken hentes i sanntid direkte fra EPO sitt register (European Patent Register), slik at du enkelt og raskt får oversikt i saken.
Beskrivelse Verdi
Saken / databasen er sist oppdatert info  
Tittel Kommunikasjonsklient
Status
Hovedstatus
Detaljstatus
Ikke i kraft info Patent opphørt Ikke betalt årsavgift
Patentnummer 325064
Søknadsnummer 20063143
Levert
Prioritet Ingen
Sakstype Nasjonal
Løpedag
Utløpsdato
Allment tilgjengelig
Meddelt
Søker Tandberg Telecom AS (NO)
Innehaver Cisco Systems International SarL (CH)
Oppfinner Tom Erik Lia (NO) .... se mer/flere nedenfor
Fullmektig ONSAGERS AS (NO)
Patentfamilie Se i Espacenet

Foreliggende oppfinnelse fremviser en fremgangsmåte og et system for å initiere, rute og planlegge konferanser. En anrops-URL blir introdusert med et prefiks som er unikt for anropshensyn. Når en bruker aktiviserer en slik URL på sin webnettleser, vil en innholdshåndterer assosiert med nettleseren kjenne igjen URL-typen og sende en forespørsel til styringsverktøyet for å bestemme en tilgjengelig anropsrute mellom brukerens foretrukne endepunkt og endepunktet som er adressert i URL-en med den nødvendige ressursstyringsverktøyet vil så planlegge ressurser og initiere anropet mellom endepunktet. Oppfinnelsen tillater en ett-klikks initiering av ad-hoc-anrop og konferanser.

Se forsidefigur og sammendrag i Espacenet


B1

Beskrivelse

Oppfinnelsens område

Den foreliggende oppfinnelse relaterer seg til å initiere, rute og planlegge konferanser.

Oppfinnelsens bakgrunn

Konvensjonelle konferansesystemer omfatter et antall endepunkter som kommuniserer i sanntidsvideo, -audio og/eller datastrømmer over og mellom forskjellige nettverk slik som WAN, LAN og linjesvitsjede nettverk.

Et antall konferansesystemer som befinner seg på forskjellige steder kan delta iden same konferansen, vanligvis gjennom en eller flere MCU-er (Multipoint Control Unit) som utfører blant annet svitsjefunksjoner for å tillate at de audiovisuelle terminalene kan kommunisere seg i mellom på korrekt vis.

Videokonferanse har blitt utnyttet i mange år på separate terminaler med maskinvare og programvare skreddersydd for videokonferanse. Imidlertid, i de senere år har videokonferanse fra datamaskinterminaler eller gjennom et datamaskinnettverk blitt mulig. Datamaskinterminalene er, for eksempel, en personlig datamaskin som har et kamera og en mikrofon. Datamaskinnettverket kan blant annet være et lokalnettverk (Local Area Network, LAN), en offentlig linjesvitset telefonnettverk (Public Switched Telephone Network, PSTN), eller Internett. Videokonferanser krever mye båndbredde og prosesseringskraft og ofte god audiokvalitet, video og data er ikke i stand til å opprettholde et høyt nivå som følge av begrensninger på båndbredde og prosesseringskraft. Disse begrensningene kan stamme fra datamaskinnettverk eller datamaskinterminaler.

Nåværende videokonferansestandard separerer vanligvis en konferanse til strømmer for audio, video og data. De to standardene som vanligvis har blitt anvendt videokonferanser er: (1) ITU-T Recommendation H.320 (1996) smalbånd visuelle telefonsystemer og terminalutstyr (Narrow-band visual telephone equipment) og (2) ITU-T Recommendation H.323 (1997) pakkebaserte multimedia kommunikasjonssystemer (Packet-based multimedia communications systems), der begge herved er inkludert som referanse.

En tredje standard, den sesjoninitierte protokoll (the Session Initiation Protocol, SIP) har tradisjonelt hatt en dyptgående påvirkning på taleverdenene, og den er i ferd med å influere på videoverdenen også. SIP tilbyr signalerings- og anropskontrollmidler som er spesielt utviklet for levering av "avanserte" egenskaper, så som IM, multimediasesjoner (tale, video, IM, web-konferanse...), og nærvær (presence). Interoperabilitet lover å redusere kostnader for telekommunikasjonsprodukter og tjenester idet disse anordninger og tjenester kunngjøres fra leverandørsfæren til produkter og tjenester brukt av selskaper og konsumenter.

Skrivebordsvideo har tradisjonelt blitt kjørt på en personlig datamaskin (PC) ved å starte opp en separat programvarepakke som er utviklet kun for video. I et videotelefonimiljø vil video være en av flere kommunikasjonsmedia som brukere kan dra fordel av fra et felles velutviklet brukergrensesnitt. Videre, mange mykklientprodusenter (soft client manufacturers) tilbyr API-er (application programming interface) som vil tillate video, tale og andre kommunikasjonsmekanismer å bli integrert inn i hverdagsarbeidsflytapplikasjoner, så som Outlook, Microsoft Office Suite, CRM-applikasjoner, ERP-applikasjoner, etc. Videotelefoni har i realiteten mindre å gjøre med å opprette et videoanrop enn med å forbedre muligheten til å kommunisere ved en avstand i et hvilket som helst arbeidsflytsmiljø en bruker befinner seg i.

Video-forberedte myke klienter som kjører på en personlig datamaskin forventes å utføre en vesentlig prosessering for å komprimere videobilder inn til datastrømmer som effektivt kan bli overført over nettverket. Nye, kraftfulle personlige datamaskiner er tilgjengelige til fornuftige priser som kan dra fordel av de videokompresjonsalgoritmene. De mest vanlige standarder for videokompresjon er H.263 og H.264. Idet begge krever signifikant prosesseringseffekt, er H.264 i stand til å gi et bilde tilsvarende H.263, men ved omtrentlig halve båndbredden. For å oppnå dette nivå av komprimering vil H.264 kreve mer prosesseringseffekt enn H.263. Personlige datamaskiner er nå i stand til å utføre den nødvendige prosesseringen for å komprimere H.264-videostrømmer.

I tillegg til mer kraftfulle datamaskiner og mer effektiv komprimeringsteknologi er det en annen trend som også har akselerert broken av skrivebordsvideo, nemlig utviklingen av lavbudsjetts web-kameraer av relativt høy kvalitet. Det er også blitt mer vanlig for datamaskiner å ha integrerte web-kameraer så vel som mikrofoner.

Sammendrag for oppfinnelsen

Det er en hensikt for den foreliggende oppfinnelse å skaffe til veie en fremgangsmåte og et system som unngår de ovenfor nevnte problemer.

Trekkene definert i de selvstendige kravene vedlagt karakteriserer denne fremgangsmåte og system. Oppfinnelsen viser også et korresponderende system som utfører de ovenfor beskrevne fremgangsmåter.

Kort beskrivelse av tegningene

For å gjøre oppfinnelsen enklere forståelig vil en i diskusjonen som følger bli støttet av de vedlagte tegninger, Figur 1 er et blokkdiagram som viser de forskjellige elementer involvert i en eksempelvis utførelsesform av den foreliggende oppfinnelse, Figur 2 er et flytdiagram som illustrerer trinnene for en fremgangsmåte i henhold til et aspekt ved den foreliggende oppfinnelse.

Detaljert beskrivelse av utførelsesformer for den foreliggende oppfinnelse

I det etterfølgende vil den foreliggende oppfinnelse bli diskutert ved å beskrive en utførelsesform, støttet ved de vedlagte tegninger. En fagmann på området vil imidlertid finne andre applikasjonsmuligheter og modifikasjoner innenfor omfanget av oppfinnelsen som definert i de vedlagte selvstendige kravene.

Hovedideen ved den foreliggende oppfinnelse er å fremskaffe et system og en fremgangsmåte som tillater en bruker å utføre et videoanrop eller en videokonferanse fra et skrivebord [data] bare ved å klikke på en lenke. Uavhengig av hvorvidt brukeren har forhåndsinstallert en datamaskinklient for videoanrop eller ikke. Et typisk brukerscenario frembrakt ved den foreliggende oppfinnelse vil være at en skrivebordsbruker inviterer en annen bruker til et videoanrop ved å sende en e-post inkludert en videoanropslenke. Når den inviterte part klikker på lenken vil et videoanrop automatisk bli etablert mellom de respektive skrivebord for partene, eller alternativt mellom flere parter i en videokonferanse. Et annet mulig brukerscenario vil være at en part eller en kundeportal inkludert en anropslenke før for eksempel en brukerstøtte, et kundesenter tilgjengelig gjennom et videoanrop fra brukerens skrivebord kun ved å klikke på lenken.

Spesielt fremviser den foreliggende oppfinnelse en fremgangsmåte og et system for å installere og bruke en videoprogramvare-skrivebordsklient. Systemet inkluderer flere nettverk og programvarekomponenter, men fremfor alt en klient-/tjenerinteraksjon med en SIP-tjener som skaffer til veie en "lett å etablere" (easy-to-deploy) og en "lett å ta i bruk" (easy-to-use) videoklienter på en hvilken som helst webnettleser installert på et skrivebord.

Figur 1 viser arkitekturen for et system i henhold til en utførelsesform ved den foreliggende oppfinnelse i tillegg til et eksempel på dataflyt mellom komponenter inkludert i arkitekturen. Hensikten med systemet og dataflyten er automatisk å installere programvareklienten på skrivebordet og deretter å muliggjøre et automatisk anropsoppsett når en bruker klikker på en lenke som har blitt generert av systemet.

Det første trinnet i et typisk scenario for systemet i henhold til den foreliggende oppfinnelse vil være fremskaffelsen av en URI (Uniform Resource Identifier) til brukeren. En Uniform Resource Identifier er en kompakt string av karakterer for å identifisere en abstrakt eller fysisk ressurs. URI-en vil typisk bli fulgt av en invitasjon til et videoanrop eller konferanse for eksempel inkludert i en e-post 1. URI-en kan bli generert av et konferansestyringssystem (conference management system, CMS), som typisk er en del av en videokonferanseinfrastruktur. Et konferansestyringssystem skaffer til veie en system- og ressursoversikt som tillater brukeren å skape, editere og slette reservasjoner, reservere ressurser for innringningsdeltakere og spesifisere båndbredde og nettverksoppsett. Således vil et konferansestyringssystem være velegnet for å generere en URI som refererer til en planlagt konferanse eller en adresse til en terminal for en ad hoc gjensidig likemann-konferanse (peer-to-peer conference), i tillegg til å referere til en nedlastbar programpakke som vil bli diskutert i det etterfølgende.

Konvensjonelt, når en klikker på en lenke i en webnettleser vil en innholdshåndterer bli bed tom å analysere URI for å bestemme karakteristikkene for lenken og å initiere videre handlinger i henhold til innholdet. I henhold til den foreliggende oppfinnelse, når brukeren klikker på URI fremskaffet av styringssystemet 2 vil skrivebordsleseren aksessere en videoprogramvareklienttjener 3 (video software client server, VSCS). VSCS vil så sende en forespørsel 4 til en klientdatabase for å bestemme hvorvidt terminalen som var avsender fra forespørselen allerede er inkludert i databasen. Om den er det vil referanser (credentials) for skrivebordet for eksempel lagret i databasen bli innhentet 5. Om den ikke er det vil en videoprogramvareklient 6 bli lastet ned og installert på skrivebordet, fordelaktig sammen med essensielle karakteristikker og identifikasjoner for den spesifikke skrivebordklienten som blir lagret i databasen. Alternativt vil en telefonbok innhentet fra konferansestyringssystemet også kunne bli lastet 6 ned til skrivebordsklienten. I et hvilket som helst tilfelle vil SIP URI for både skrivebordsklienten og mottakeren av anropet eller konferansen bli fremskaffet 6 til skrivebordsklienten.

Når videoklienten er installert og/eller de nødvendige SIP URI-er er fremskaffet vil et SIP-anrop mellom partene involvert bli initiert. Konvensjonelt når en initierer et SIP-anrop vil en "SIP register"-melding 7 først bli sendt til en SIP-tjener. Når "SIP register"-meldingen er kvittert fra SIP-tjeneren vil en SIP-invitasjonsmelding 8 (invite message) inneholdende den unike applikasjons-ID-en som i dette tilfellet er et videoanrop og SIP URI for bade den som inviterer og den inviterte blir sendt til SIP-tjeneren 8. Invitasjonen blir videresendt fra SIP-tjeneren til den inviterte i en annen SIP-invitasjonsmelding 9. Om den inviterte part aksepterer invitasjonen 10 vil en SIP-akseptmelding (SIP accept message) bli returnert til SIP-tjeneren, og en kvitteringsmelding 11 blir sendt til skrivebordsklienten. Den inviterte kan være en MCU oppsatt som en flerpartskonferanse, eller en enkelt skrivebordsprogramvareklient eller en konvensjonell konferanseterminal.

For å tillate at en programvarevideoklient skal kunne bli installert på et skrivebord vil en ActiveX-komponent fordelaktig matte være aktivert i skrivebordswebleseren. ActiveX er generelt et distribuert objektsystem og protokoll. ActiveX tillater et hjelpeprogram (editor) å "sette ut" ("farm out") deler av en webnettleser til et annet hjelpeprogram (editor) og så reimportere det. Dets primære bruk er for å håndtere sammensatte dokumenter, men brukes også for å overføre data mellom forskjellige applikasjoner ved bruk av dra-og-slipp- og utklippstavle-operasjoner. Konseptet for integrering ("embedding") er også sentralt når en bruker multimedia i websider, som video, animasjon (inkludert animasjonsglimt) og musikkfiler er integrert innenfor HTML-koder.

Oppgavene for ActiveX-komponenten som fordelaktig skal anvendes i forbindelse med den foreliggende oppfinnelse er for eksempel å motta og initiere SIP-anrop som viser video, spiller lyd og håndhever mulige lisensholdninger, motta og sende SIP URI-er (egne og anropers) så vel som å håndtere SIP-meldinger, og å håndtere båndbredderestriksjoner. Andre verktøy, slik som Java, som er tilpasset for å installere og kjøre applikasjoner på datamaskiner kan også brukes for implementering av den foreliggende oppfinnelse istedenfor ActiveX.

Krav

1. Fremgangsmåte for umiddelbart å muliggjøre en nettverksforbundet datamaskin i å delta i et anrop eller en konferanse mellom en eller flere videokonferanseterminaler, karakterisert ved i det minste de etterfølgende trinn:a) å fremskaffe en lenke assosiert med et anrop eller en konferanseressurs til den nettverksforbundne datamaskin,b) å aksessere en videoprogramvareklienttjener, VSCS, fra en nettleser for nettverksforbundet datamaskin når nevnte lenke er aktivert,c) bestemme hvorvidt en videoprogramvareklient, VSC, allerede er installert i den nettverksforbundne datamaskinen, og om den ikke er det,d) laste ned nevnte VSC fra nevnte VSCS til den nettverksforbundne datamaskin og installere VSC i denne, oge) initiere et anrop eller en konferanse mellom nevnte VSC installert i den nettverksforbundne datamaskinen og den ene eller flere videoterminaler.2. Fremgangsmåte i henhold til krav 1,karakterisert ved at trinn d videre omfatter trinnene:laste ned fra VSCS-en til den nettverksforbundne datamaskin SIP URI-er fra VSC installert i den nettverksforbundne datamaskinen og den ene eller flere videoterminaler, i tillegg til å sjekke parametere assosiert med anropet eller konferansen.3. Fremgangsmåte i henhold til krav 2,karakterisert ved at trinn e videre omfatter:etablere et SIP-anrop eller en konferanse mellom nevnte VSC installert i den nettverksforbundne datamaskin og den ene eller flere videoterminaler gjennom en SIP-tjener og ved å bruke nevnte SIP URI-er nedlastet fra VSCS-en.4. Fremgangsmåte i henhold til krav 2 eller 3,karakterisert ved at nevntekontrollparametereerbåndbredderestriksjoner og VSC-restriksjoner.5. Fremgangsmåte i henhold til et av de foregående kravene, karakterisert ved at nevnte lenke er fremskaffet fra et konferansestyringssystem, CMS, og er assosiert med en CMS-planlagt konferanse mellom den nettverkstilkoblede datamaskinen og den ene eller flere videokonferanseterminaler, eller en unik identifikasjon for henholdsvis den ene eller flere videoterminaler.6. Fremgangsmåte i henhold til krav 5,karakterisert ved nevnte CMS-planlagte konferanse inkluderer ressursallokeringer og kommunikasjonsruting nødvendig for å etablere en konferanse mellom den nettverksforbundne datamaskinen og den ene eller flere videokonferanseterminaler ved et gitt tidsintervall.7. System for umiddelbart å muliggjøre at en nettverksforbundet datamaskin kan delta i et anrop eller en konferanse mellom en eller flere videokonferanseterminaler, karakterisert ved at systemet omfatter i det minste:en videoprogramvareklient, VSC, tilpasset til å skaffe videoanrop på generiske datamaskiner,en videoprogramvareklienttjener, VSCS, tilgjengelig fra en nettleser på den nettverktilkoblede datamaskinen gjennom en lenke assosiert med anropet eller konferansen, der VSCS-en er konfigurert for å laste ned nevnte VSC til den nettverksforbundne datamaskin og å installere VSC i denne om nevnte VSC ikke allerede er installert i den nettverksforbundne datamaskinen og å initiere et anrop eller en konferanse mellom nevnte VSC installert i den nettverksforbundne datamaskinen og en eller flere videoterminaler.8. System i henhold til krav 7,karakterisert vedet konferansestyringssystem, CMS, tilpasset til å fremskaffe nevnte lenke som er assosiert med en CMS-planlagt konferanse mellom den nettverkstilkoblede datamaskinen og en eller flere videokonferanseterminaler, eller en unik identifikasjon for henholdsvis den ene eller flere videoterminaler.9. System i henhold til krav 8,karakterisert ved at nevnte CMS-planlagte konferanse inkluderer ressursallokeringer og kommunikasjonsruter nødvendig for å etablere en konferanse mellom den nettverksforbundne datamaskin og den ene eller flere videokonferanseterminaler ved et gitt tidsintervall.10. System i henhold til et av kravene 7-9,karakterisert ved at nevnte VSCS videre er tilpasset til å laste ned fra VSCS til den nettverksforbundne datamaskinen SIP URI-er for VSC-en installert på den nettverksforbundne datamaskin og en eller flere videoterminaler, i tillegg til å kontrollere parametere assosiert med anropet eller konferansen.11. System i henhold til krav 10,karakterisert ved aten SIP-tjener gjennom hvilken et SIP-anrop eller en SIP-konferanse mellom nevnte VSC installert i den nettverkstilkoblede datamaskinen og den ene eller flere videoterminaler er etablert ved bruk av nevnte SIP URI-er nedlastet fra VSCS-en.12. System i henhold til krav 10 eller 11,karakterisert ved at nevnte kontrollparameterer er båndbredderestriksjoner og VSC-restriksjoner.
Hva betyr A1, B, B1, C osv? info
Tandberg Telecom AS
Postboks 92 1325 LYSAKER NO ( BÆRUM kommune, Akershus fylke )
Cisco Systems International SarL
Avenue des Uttins 5 1180 ROLLE CH
Frosterudveien 39 1832 ASKIM NO ( INDRE ØSTFOLD kommune, Østfold fylke )
Trudvangveien 0363 OSLO NO ( OSLO kommune, Oslo fylke )
Wile Wilhelmsens vei 6 D 1362 HOSLE NO ( BÆRUM kommune, Akershus fylke )
Fullmektig i Norge:
ONSAGERS AS
Postboks 1813, Vika 0123 OSLO NO ( OSLO kommune, Oslo fylke )

Org.nummer: 934603729
Din referanse: 164611/HT/CS
  • Foretaksnavn:
  • Foretaksform:
  • Næring:
  • Forretningsadresse:
     

Kilde: Brønnøysundregistrene

US 2002/0066109 A1 ()

US 2004/0098456 A1 ()

US 2005/0128285 A1 ()

Statushistorie

Liste over statusendringer i sakshistorikk
Hovedstatus Beslutningsdato, detaljstatus
Patent opphørt Ikke betalt årsavgift
Meddelt Patent meddelt (B1)
Under behandling Godkjent til meddelelse
Under behandling Første realitetsuttalelse foreligger
Under behandling Formaliakontroll utført
Under behandling Mottatt

Korrespondanse

Liste over sakshistorikk og korrespondanse
Dato Type korrespondanse Journal beskrivelse
Utgående PT Batch Opphørt Patent - SPC for ikke betalt årsavgift (3311)
20-01 Via Altinn-sending PT Batch Opphørt Patent - SPC for ikke betalt årsavgift (3311)
Utgående PT Batch Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329)
19-01 Via Altinn-sending PT Batch Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329)
Utgående Patent - Reminder of first annual fee (2008.05.06)
18-01 Brev UT Patent - Reminder of first annual fee (2008.05.06)
Utgående PT RegistreringsBrev (2008.01.30)
17-01 Brev UT PT RegistreringsBrev (2008.01.30)
Utgående Patentskrift
16-01 Brev UT Patentskrift
Innkommende Korrespondanse (hoved dok)
14-01 Korrespondanse (Hovedbrev inn) Korrespondanse (hoved dok)
14-02 Patenttegninger Patenttegninger
Utgående PT Medelelse om patent
13-01 Brev UT PT Medelelse om patent
Innkommende Forside
12-01 Patenttegninger Forside
Innkommende Figur 1
11-01 Patenttegninger Figur 1
Innkommende Korrespondanse (hoved dok)
09-01 Korrespondanse (Hovedbrev inn) Korrespondanse (hoved dok)
09-02 Beskrivelse 180990_164611 beskr norsk.doc - 7 Beskrivelse og annet
09-03 Patenttegninger 190960_164611 figur 1.pdf - 7 Patenttegninger
09-04 Patenttegninger 190969_164611 figur2.doc - 7 Patenttegninger
09-05 Beskrivelse 190987_164611 beskrivelse offset.doc - 7 Beskrivelse
09-06 Hovedbrev 191000_164611 styret03 styrebrev.doc - 7 Hovedbrev
09-07 Beskrivelse 191002_164611 trykkeklare dokumenter.pdf - 7 Beskrivelse og annet
09-08 Krav 191893_164611 krav offset.doc - 7 Krav
Innkommende Korrespondanse (hoved dok)
10-01 Korrespondanse (Hovedbrev inn) Korrespondanse (hoved dok)
Utgående Uttalelse i Patentsøknad (2007.01.31)
08-01 Brev UT Uttalelse i Patentsøknad (2007.01.31)
Utgående PT Realitet_patent (2007.01.31)
07-01 Brev UT PT Realitet_patent (2007.01.31)
Innkommende Korrespondanse (hoved dok)
06-01 Korrespondanse (Hovedbrev inn) Korrespondanse (hoved dok)
Innkommende Korrespondanse (hoved dok)
05-01 Korrespondanse (Hovedbrev inn) Korrespondanse (hoved dok)
05-02 Erklæring: Søkers rett til oppfinnelse Erklæring: søkers rett til oppfinnelse
05-03 Fullmakt Fullmakt
Utgående Generelt Brev Patent (2006.08.16)
04-01 Brev UT Generelt Brev Patent (2006.08.16)
Utgående PT Infobrev til oppfinner (2006.08.11)
03-01 Brev UT PT Infobrev til oppfinner (2006.08.11)
Utgående PT Formelle mangler_nasj patent (2006.08.11)
02-01 Brev UT PT Formelle mangler_nasj patent (2006.08.11)
Innkommende Søknadsskjema PT (PT Form)
01-01 Søknadsskjema Patent Søknadsskjema PT (PT Form)
01-02 Tilleggsskjema Oppfinnere/Designere Tilleggsskjema Oppfinnere/Designere
01-03 Patenttegninger Patenttegninger
01-04 Beskrivelse, krav, sammendrag (annet språk) Beskrivelse, krav, sammendrag (annet språk)

Til betaling:

Betalingshistorikk:

Liste av betalinger
Beskrivelse / Fakturanummer Betalingsdato Beløp Betaler Status
Årsavgift 11. avg.år. 2016.07.27 3500 Computer Packages Inc Betalt og godkjent
Årsavgift 10. avg.år. 2015.07.29 3200 Computer Packages Inc Betalt og godkjent
Årsavgift 9. avg.år. 2014.07.29 2850 Computer Packages Inc Betalt og godkjent
Årsavgift 8. avg.år. 2013.07.29 2300 Computer Packages Inc Betalt og godkjent
Årsavgift 7. avg.år. 2012.07.10 2000 Computer Patent Annuities Ltd Betalt og godkjent
Årsavgift 6. avg.år. 2011.07.15 1800 Dennemeyer & Co SarL Betalt og godkjent
Årsavgift 5. avg.år. 2010.07.14 1100 Dennemeyer & Associates Betalt og godkjent
Årsavgift 4. avg.år. 2009.07.02 1100 Onsagers AS
Årsavgift 1. tom 3. avg.år. 2008.06.09 1650 Oslo Patentkontor AS
30723282 expand_more 2007.12.21 1100 Oslo Patentkontor AS Betalt
30622927 expand_more 2006.12.15 400 Oslo Patentkontor AS Betalt
30613796 expand_more 4200 Oslo Patentkontor AS Anullert/ kreditert
Nyhetsgranskingsavg. (ITS) SE (nasjonal patent) 2006.07.20 7750 Oslo Patentkontor
Denne oversikten kan mangle informasjon, spesielt for eldre saker, om tilbakebetaling, internasjonale varemerker og internasjonale design.

Lenker til publikasjoner og Norsk Patenttidende (søkbare tekstdokumenter)

Lenker til publikasjoner (ikke søkbare tekstdokumenter)
Hva betyr A1, B, B1, C osv? info
Kapitler uten data er fjernet. Melding opprettet: 26.04.2025 10:29:54