Viktig informasjon i saken hentes i sanntid direkte fra EPO sitt register (European Patent Register), slik at du enkelt og raskt får oversikt i saken.
Beskrivelse Verdi
Saken / databasen er sist oppdatert info  
Tittel Rekuperativ kabelbanesystem med brenselceller
Status
Hovedstatus
Detaljstatus
Ikke i kraft info Endelig henlagt P.g.a ikke betalt årsavgift
Søknadsnummer 20130885
Levert
Prioritet 2010.11.29, SK PP50053-2010
Sakstype PCT søknad
Internasjonal søknadsdato
Internasjonalt søknadsnummer PCT/Sk2011/050021
Løpedag
Allment tilgjengelig
Søker Vladimir Stollmann (SK) .... se mer/flere nedenfor
Oppfinner Vladimir Stollmann (SK) .... se mer/flere nedenfor
Patentfamilie Se i Espacenet

Rekuperativt kabelbanesystem med brenselceller som består av en spoleanordning (3), et bremsesystem (4), en girkasse (7), kløtsjer (5, 6), roterende spenningsgenerator (8), elektrisk bryter (13), elektrisk motor (9), brenselceller (10), hastighetssensor(14)forkabelvogn, kontrollpanel (12), kontrollenhet (11), oksygentank (15) og vanntank (16), hvor at spoleanordningen (3) utstyrt med bremsesystem (4) blir koblet til via girkassen (7) ved hjelp av kløtsjen (5) med en roterende spenningsgenerator (8) som via elektrisk bryter (13) i posisjon I er koblet til brenselceller (10), som er koblet til oksygentanken (15), hydrogentanken (16) og vanntanken (17); via elektrisk bryter (13) i posisjon II blir brenselceller (10) koblet til en elektrisk motor (9) som via kløtsj (6) kobles til spoleanordningen (3).

Se forsidefigur og sammendrag i Espacenet


A1

Beskrivelse

REKUPERATIV KABELBANESYSTEM MED BRENSELCELLERTeknisk område

Oppfinnelsen gjelder et system med rekuperativ kabelbane, hovedsakelig for gliding, som består av et brenselcellebasert drivsystem.

Bakgrunn for teknologisk status

Kabelbaner i skog brukt frem til i dag benytter kinetisk og potensiell energi fra last på varmeenergi i driftsbremser i drivtromler når de blir slept nedforbakke ved hjelp av en taubane. Driftsbremser er vanligvis konstruert som trommel-, skive- og håndbremser. De blir varme og slites intensivt under arbeid, derfor brukes det også et fartsreduserende bremsesystem. Det fartsreduserende bremsesystemet er for det meste gjennomført som et aerodynamisk eller elektrisk system basert på virvelstrøm.

Løsningen i henhold til en oppfinner, pro f. Roska, er også kjent -det er løsning Nr. 261066, 1988, B 61 B 7/00 med betegnelsen „Kabelkransupplement for uthenting av tømmer,,. Dette er en anordning som gjør det mulig å bruke overskuddsenergi fra lasten til å trekke en annen last under en taubane i overlappende tid.

På området systemer med rekuperative kabelbaner er det også kjent en løsning i henhold til patent Nr. 286944 med betegnelsen „ Kabelbanesystem for tømmerhogst,,. Dette kabelbanesystemet for tømmerhogst består av en elektrisk drivenhet med energigjenvinning ved hjelp av en roterende spenningsgenerator.

Videre er det kjent en løsning i henhold til patent Nr. 287413 med betegnelsen „Termoelektrisk rekuperativt kabelbanesystem,,.

Det er et rekuperativt kabelbanesystem med et elektrisk eller hybrid drev basert på termoelektriske celler i bremsesystemet til en spoleanordning for å gjenvinne energi.

Det er også en løsning i henhold til patent Nr. 287411 med betegnelsen „Hydraulisk rekuperativt kabelbanesystem,,. Det er et rekuperativt kabelbanesystem med et hydraulisk drev som bruker en hydraulisk akkumulator til å gjenvinne energi.

Det er videre en løsning i henhold til patent Nr. 287412 med betegnelsen „Pneumatisk rekuperativt kabelbanesystem,,. Det er et rekuperativt kabelbanesystem som bruker en pneumatisk akkumulator til å gjenvinne energi.

Den neste kjente løsningen er i henhold til patent Nr. 287441 med betegnelsen „Mekanisk rekuperativt kabelbanesystem med et svinghjul,,. Det er et rekuperativt kabelbanesystem som bruker en akkumulator for svinghjulenergi.

Disse rekuperative kabelbanesystemene bruker ikke brenselceller til å gjenvinne gravitasjonsenergi for vogn og last. Prinsippene som brukes til å gjenvinne energi fra vogn og last i fasen med gravitasjonsgliding, er kjennetegnet av mindre effektiv energitransformasjon, dårligere ytelse eller mer komplekse konstruksjoner.

Beskrivelse av oppfinnelsen

Ulempene oppgitt ovenfor blir for det meste eliminert av et rekuperativt kabelbanesystem med brenselceller for tømmersleping nedforbakke ved hjelp av en taubane. Systemet er basert på det faktum at den gravitasjonsbaserte overskuddsenergien fra vogn og last brukes til elektrolyse av vann i en brenselcelle når vogn og last kjører ned bakken. Hydrogen og oksygen laget med elektrolyse lagres i tanker brukt som energiakkumulatorer. Energi oppnås retrospektivt ved å binde hydrogen og oksygen, noen ganger omtalt som „kald forbrenning", som skjer når det oppstår spenning i brenselcellene. Generert spenning brukes til å koble til kabelbanesystemet, f. eks. for å trekke en tom vogn opp bakken med taubanen.

Systemet i henhold til oppfinnelsen er kjennetegnet ved at det er energisparende og økologisk rent.

Kort beskrivelse av tegningeneNærmere opplysninger gis på Fig. 1, som viser systemdiagrammet.Detaljert beskrivelse av oppfinnelsen

Kabelbanesystemet i henhold til Fig. 1 består av spoleanordning 3, hovedlinje 2, brems 4, kløtsjer 5 og 6, girkasse 7, elektrisk generator 8, elektrisk motor 9, elektrisk bryter 13, brenselcellebatterier 10, oksygentank 15, hydrogentank 16, vanntank 17, hastighetssensor 14 for hovedlinje, kontrollpanel 12, elektronisk kontrollenhet 1_L

Systemet i henhold til Fig. 1 virker som følger. Når kommandoen for tømmersleping nedforbakke går fra et kontrollpanel 12 til en elektronisk kontrollenhet U, kobler den elektroniske kontrollenheten ]j_ en kløtsj 6 fra, kobler en kløtsj 5 til, løsner bremsen på et spolesystem 3 ved hjelp av en brems 4 og setter en elektrisk bryter 13 på „I". En hovedkabel 2 begynner å trekke fra spoleanordningen 3 på grunn av vognens og lastens gravitasjon, eller på grunn av gravitasjonskraften til vogn og last, og setter spoleanordningen 3 i roterende bevegelse. Spoleanordningens 3 roterende bevegelse overføres til en elektrisk generator 8 gjennom kløtsjen 5 og en girkasse 7. Under gliding følger den elektroniske kontrollenheten li awiklingshastigheten til hovedlinjen fra spoleanordningen 3 ved hjelp av hastighetssensoren 14 for hovedkabelen 2. På grunnlag av data på en hastighetssensor 14 på hovedkabelen skifter den elektroniske kontrollenheten H gir i girkassen slik at vognens og lastens bevegelse er i samsvar med fartsgrensen. Dersom skiftet av gir er ineffektivt og farten på vognen og lasten øker, vil den elektroniske kontrollenheten ll_ utløse bremsen 4. Den elektriske generatoren 8 genererer spenning i denne fasen, spenningen brukes til elektrolyse av vann som befinner seg i en tank 17. Hydrogen og oksygen produseres under elektrolysen, og de lagres i tanker 15 og 16 for senere bruk. Etter at glideoperasj onene er avsluttet, kobler den elektroniske kontrollenheten _H kløtsjen 5 fra og aktiverer bremsen 4.

Når kommandoen kommer fra kontrollpanelet 12 til den elektroniske kontrollenheten 11 om å trekke en tom vogn tilbake oppover bakken, vil den elektroniske kontrollenheten li koble fra kløtsjen 5, koble til kløtsjen 6, løsne bremsen til spoleanordningen 3 ved hjelp av bremsen 4 og sette den elektriske bryteren 13 på JF. Spenning produsert i brenselceller 10 når hydrogen og oksygen fra tank 15. og 16 bindes, vil føres inn i den elektriske motoren 9 via den elektriske bryteren 13. Vann som er lagret i tank 17, er et resultat av den kjemiske reaksjonen. Rotasjonsmomentet fra en elektrisk motor 9 overføres via kløtsjen 6 inn i spoleanordningen 3. Spolehastigheten til hovedlinjen er kontrollert av den elektroniske kontrollenheten H med en innebygd frekvensomformer. Bremsen 4 brukes bare til å senke farten på vognen og forankre vognen til taubanen L

Det er mulig å bruke systemet overalt der vi kan gjøre tømmersleping nedforbakke eller transportere materiell nedforbakke.

Krav

1. Rekuperativt kabelbanesystem med brenselceller som består av en spoleanordning (3), et bremsesystem (4), en girkasse (7), kløtsjer (5, 6), roterende spenningsgenerator (8), elektrisk bryter (13), elektrisk motor (9), brenselceller (10), hastighetssensor (14) for kabelvogn, kontrollpanel (12), kontrollenhet (11), oksygentank (15) og vanntank (16), kjennetegnet ved at spoleanordningen (3) utstyrt med bremsesystem (4) blir koblet til via girkassen (7) ved hjelp av kløtsjen (5) med en roterende spenningsgenerator (8) som via elektrisk bryter (13) i posisjon I er koblet til brenselceller (10), som er koblet til oksygentanken (15), hydrogentanken (16) og vanntanken (17); via elektrisk bryter (13) i posisjon II blir brenselceller (10) koblet til en elektrisk motor (9) som via kløtsj (6) kobles til spoleanordningen (3).2. Rekuperativt kabelbanesystem med brenselceller i henhold til krav 1, kjennetegnet ved at kontrollenheten (11) er koblet til via elektriske ledere til bremsesystemet (4), kløtsjer (5, 6), girkasse (7), elektrisk motor (9), hastighetssensor (14) for kabelvogn og kontrollpanel (12).3. Drivsystem for rekuperativt kabelbanesystem med brenselceller i henhold til krav 1, kjennetegnet ved at:a. Elektrisk spenning fra generator (8) brukes til elektrolyse av vann i brenselcellen (10),b. oksygen og vann generert under elektrolyse i brenselcellen (10) lagres i tank (15) og (16) som fungerer som akkumulatorer for gravitasjonsenergi fra vogn og last i form av kjemisk energi,c. Oksygen fra tanken (15) og hydrogen fra tanken (16) kombineres til vann i brenselcellen (10) og genererer elektrisk spenning som brukes til å forsyne en elektrisk motor (9), som brukes til å drive en vogn uten last.4. Fremdriflsmetoden for den rekuperative kabelbanens vogn med brenselcellene i henhold til krav 1 og 3 kjennetegnet ved at:a) I en fase der vogn og last nærmer seg gravitasjonsbasert, kobles kløtsj (6) fra, kløtsj (5) kobles til, bremsen (4) løsnes for spole anordningen (3), elektrisk bryter (13) er i posisjon I; vognens og lastens bevegelse nedforbakke aktiveres av gravitasjonsenergi, og spoleanordningens rotasjonsbevegelse (3) aktiveres, den elektriske generatorens (8) bevegelse aktiveres av kabelen (2), bevegelsen til den elektriske generatoren (8) aktiveres av spoleanordningens rotasjonsbevegelse (3), kløtsjen (5) og girkassen (7), den elektriske spenningen genereres av den elektriske generatoren (8), elektrolysen av vann i brenselceller (10) aktiveres av den elektriske spenningen, det produseres hydrogen og oksygen, hydrogenet oppbevares i magasinet (15), oksygenet oppbevares i magasinet (16),b) i fasen der vognen trekkes opp uten last, blir kløtsjen (5) koblet fra, kløtsjen (6) kobles til, bremsen (4) for spoleanordningen (3) løsnes, den elektriske bryteren (13) er i posisjon II; i brenselcellene (10) produseres den elektriske spenningen ved fusjon av hydrogen fra magasinet og oksygenet med elektrisk motor (9), rotasjonsbevegelsen fra den elektriske motoren (9) overføres via kløtsjen (6) til spoleanordningen (3), spolingen av kabelen (2) aktiveres av spoleanordningen (3) og kabelbanevognen uten last trekkes opp bakken.5. Fremdriftsmetoden for den rekuperative kabelbanens vogn med brenselcellene i henhold til krav 3 og 4 kjennetegnet ved at gravitasjonsenergien til vognen og lasten lagres i hydrogenet i magasinet (15) og i oksygenet i magasinet (16) i fasen der vognen og lasten beveger seg nedforbakke basert på gravitasjon.
Hva betyr A1, B, B1, C osv? info
Vladimir Stollmann
Ocovska cesta 58 96201 ZVOLENSKA SLATINA SK
Stefan Ilcik
Mladeznicka 45 97404 BRANSKA BYSTRICA SK
Jozef Suchomel
Prazska 16 96001 ZVOLEN SK
Peter Smal
Mladeze 371 03821 MOSOVCE SK
Ocovska cesta 58 96201 ZVOLENSKA SLATINA SK
Mladeznicka 45 97404 BRANSKA BYSTRICA SK
Prazska 16 96001 ZVOLEN SK
Mladeze 371 03821 MOSOVCE SK

2010.11.29, SK PP50053-2010

Statushistorie

Liste over statusendringer i sakshistorikk
Hovedstatus Beslutningsdato, detaljstatus
Endelig henlagt P.g.a ikke betalt årsavgift
Under behandling Henleggelse annulert
Endelig henlagt P.g.a ikke betalt årsavgift
Under behandling Formaliakontroll utført
Under behandling Mottatt

Korrespondanse

Liste over sakshistorikk og korrespondanse
Dato Type korrespondanse Journal beskrivelse
Utgående PT Batch Endelig henlagt for ikke betalt årsavgift (3313)
15-01 Brev UT PT Batch Endelig henlagt for ikke betalt årsavgift (3313)
Utgående PT Batch Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329)
14-01 Brev UT PT Batch Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329)
Utgående PT Batch Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329)
13-01 Brev UT PT Batch Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329)
Utgående PT Batch Varsel om betaling av årsavgift for år 4 + (3352)
12-01 Brev UT PT Batch Varsel om betaling av årsavgift for år 4 + (3352)
Utgående PT Batch Varsel om betaling av årsavgift for år 4 + (3352)
11-01 Brev UT PT Batch Varsel om betaling av årsavgift for år 4 + (3352)
Utgående Generelt engelsk brev
10-01 Brev UT Generelt engelsk brev
Utgående PT Batch Endelig henlagt for ikke betalt årsavgift (3313)
09-01 Brev UT PT Batch Endelig henlagt for ikke betalt årsavgift (3313)
Utgående Generelt engelsk brev
08-01 Brev UT Generelt engelsk brev
Utgående PT Batch Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329)
07-01 Brev UT PT Batch Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329)
Utgående PT Batch Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329)
06-01 Brev UT PT Batch Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329)
Utgående PT Batch Varsel om betaling av årsavgift for år 4 + (3352)
04-01 Brev UT PT Batch Varsel om betaling av årsavgift for år 4 + (3352)
Innkommende Korrespondanse (Hovedbrev inn)
03-01 Korrespondanse (Hovedbrev inn) Korrespondanse (Hovedbrev inn)
03-02 Beskrivelse Beskrivelse
03-03 Krav Krav
03-04 Patenttegninger Patenttegninger
03-05 Annet dokument Annet dokument
03-06 Prioritetsbevis Prioritetsbevis
Utgående 5641 GBPE Generelt brev Patent engelsk (2013.07.04)
02-01 Brev UT 5641 GBPE Generelt brev Patent engelsk (2013.07.04)
Innkommende Søknadsskjema Patent
01-01 Søknadsskjema Patent Søknadsskjema Patent
01-02 Hovedbrev Hovedbrev e-post
01-03 Annet dokument Patent payment_PCTSK2011050021 DnBNOR Bank ASA
01-04 Krav Opinion_PCTSK2011050021
01-05 Annet dokument PCTSK2011050021_Bildets merknader
01-06 Beskrivelse PRIORITY Translete_SK2011050021_PCTSK2011050021
01-07 Hovedbrev Hovedbrev
01-08 Beskrivelse PCTSK2011050021_Description
01-09 Annet dokument PRIORITY_SK2011050021_PCTSK2011050021
01-10 Krav PCTSK2011050021_Krav_Claims
01-11 Patenttegninger Patenttegninger
01-12 Beskrivelse PCTSK2011050021_STOLLMANN_ILCIK_SUCHOMEL_SMAL_Signature
01-13 Annet dokument PCTSK2011050021_Merknad_Annotation
01-14 Beskrivelse PCTSK2011050021_STOLLMANN_ILCIK_SUCHOMEL_SMAL
01-15 Annet dokument WIPO_PCTSK2011050021
01-16 Hovedbrev PT søknad

Til betaling:

Betalingshistorikk:

Liste av betalinger
Beskrivelse / Fakturanummer Betalingsdato Beløp Betaler Status
[Kreditering] Årsavgift 5. avg.år. 2016.03.02 -380,22 Jozef Suchomel Betalt og godkjent
Årsavgift 5. avg.år. 2016.02.25 2360,22 Jozef Suchomel Betalt og godkjent
[Kreditering] Årsavgift 4. avg.år. 2015.11.06 -316,55 Jozef Suchomel Betalt og godkjent
Årsavgift 4. avg.år. 2015.03.23 1936,55 Jozef Suchomel Betalt og godkjent
Årsavgift 1. tom 3. avg.år. 2013.07.22 1200 Stefan Ilcik Betalt og godkjent
31308809 expand_more 4200 Vladimir Stollmann Anullert/ kreditert
31308951 expand_more 2013.06.27 800 Vladimir Stollmann Betalt
Årsavgift 1. tom 3. avg.år. 2013.06.27 600 Stefan Ilcik Betalt og godkjent
Denne oversikten kan mangle informasjon, spesielt for eldre saker, om tilbakebetaling, internasjonale varemerker og internasjonale design.

Lenker til publikasjoner og Norsk Patenttidende (søkbare tekstdokumenter)

Hva betyr A1, B, B1, C osv? info
Kapitler uten data er fjernet. Melding opprettet: 30.04.2024 19:12:47