Viktig informasjon i saken hentes i sanntid direkte fra EPO sitt register (European Patent Register), slik at du enkelt og raskt får oversikt i saken.
Beskrivelse Verdi
Saken / databasen er sist oppdatert info  
Tittel Fremgangsmåte for å redusere strømningsinduserte vibrasjoner for et rør, og en dertil egnet virveldemper.
Status
Hovedstatus
Detaljstatus
Ikke i kraft info Patent opphørt Ikke betalt årsavgift (sjekk også detaljer i saken)
Patentnummer 323438
Søknadsnummer 20055080
Levert
Prioritet Ingen
Sakstype Nasjonal
Løpedag
Utløpsdato
Allment tilgjengelig
Meddelt
Søker Statoil ASA (NO)
Innehaver Statoil Petroleum AS (NO)
Oppfinner Ove Tobias Gudmestad (NO) .... se mer/flere nedenfor
Fullmektig DEHNS NORDIC AS (NO)
Patentfamilie Se i Espacenet

Fremgangsmåte for å redusere strømningsinduserte vibrasjoner for et rør, særlig et stige eller kveilrør, ved å installere en line som kan være et tau, vire, slange eller lignende, rundt røret i aksial retning for å forhindre at strømningsvirvler blir generert rundt kveilrøret, særpreget ved å feste minst en line som skal fungere som demper i nedre enden av røret og mens røret senkes ned til juletreet på sjøbunnen, vikle/surre linen rundt røret slik at hele lengden av røret som er omkranset av fluid, vil ha linen viklet/surret rundt seg.

Se forsidefigur og sammendrag i Espacenet


B1

Beskrivelse

Oppfinnelsens områdeForeliggende oppfinnelse vedrører demping av strømningsinduserte vibrasjoner

på rør, særlig stige- og kveilerør. Nærmere bestemt vedrører oppfinnelsen en fremgangsmåte for å redusere strømningsinduserte vibrasjoner for et rør, og en dertil egnet virveldemper

Oppfinnelsens bakgrunn og kient teknikk

Det er kjent at en vannstrøm genererer virvler på nedstrømssiden av stigerør og rørledninger. Disse virvlene blir kastet vekk fra et rørlegane med en frekvens som er avhengig av diameteren og ruheten til rørlegemets overflate og hastigheten til vannpartiklene i strømmen. Kasting av virvler fra side til side kan føre til generering av vibrasjoner/svingninger i stigerøret eller rørledningen. Master og piper er utsatt for det samme fenomenet med vinder. Stigerør og rørledninger, piper og master kan vibrere vesentlig i tilfeller hvor den naturlige resonansfrekvens for vibrasjonen sammenfaller med den strømningsinduserte vibrasjonsfrekvensen.

For å redusere virvlene er det kjent å utstyre legemene med en eller flere (si for eksempel opp til tre) "spiralformede plater" (helix strakes) som er festet til legemets ytre overflate for å gi legemet en varierende diameter, hvorved virvlene blir kastet til siden av legemet med forskjellige frekvenser langs legemet, som dermed unngår en resonans med egenfrekvensen. Slike "spiralformede plater" kan bli laget av stål eller aluminium og bli sveiset på legemet, men de kan også bli laget av polymerer.

Nye utfordringer er forårsaket av det faktum at oljeindustrien arbeider i stadig økende vanndybder. Dette krever lengre stigerør som er ofte mer mottakelig for vibrasjoner enn dem som allerede er installert. Det er også forutsatt at noen stigerør som er vurdert er tynnere enn de som normalt er benyttet i dag for å redusere vekten. Drift kan likevel bli utført sikkert hvis brønnene er beskyttet av automatiske innstengningsventiler.

Det er forbundet en rekke ulemper med de kjente innretninger for vibrasjonsdemping. De kjente innretninger krever at enheter blir montert/demontert som seksjoner på et stigerør mens stigerøret blir senket/hevet, noe som medfører stort behov for arbeidskraft Videre krever utstyr som benyttes ifølge kjent teknikk at det tilveiebringes betydelig lagringsplass om bord på riggen eller fartøyet, hvilket i noen tilfeller ikke er tilgjengelig.

Det er imidlertid ikke vurdert praktisk å utstyre et temporært stigerør med "spiralformede plater" mens stigerøret blir installert, da de "spiralformede platene" vil øke vanskeligheten i håndteringen av stigerøret. En fremgangsmåte må bli funnet for å installere de "spiralformede platene" idet stigerøret blir senket ned i sjøen.

Økende bruk av undersjøiske fasiliteter fører også til økende behov for intervensjonsarbeid i undersjøiske brønner. Et pågående uviklingsprogram i STATOIL

sikter etter en øket produksjon fra undersjøiske brønner hvor brønnintervensjon vil spille en viktig rolle. Intervensjonsarbeidet vil behøve tilgang gjennom et stigerør fra overflaten.

Bruk av kveilerør kan bli en ny fremgangsmåte for brønnintervensjon hvor rør med liten diameter er rullet av en stor trommel før røret er senket (med kraft hvis nødvendig) inn i brønnen. Det er ikke praktisk å utstyre det kveilede røret med noen form for "spiralformet plater" og en fremgangsmåte må bli funnet for å installere de "spiralformede platene" idet røret blir senket ned i sjøen/brønnen.

I patentsøknadspublikasjon US 2002/0074133 Al finnes en grundig beskrivelse av en generell fremgangsmåte for å dempe strømningsinduserte vibrasjoner, og mer spesiell beskrivelse av en innretning og en fremgangsmåte som forenkler installasjon av den vibrasjonsdempende innretning ved å benytte spesialklammer som monteres parvis og som har hull/feste for ett eller flere kobberrør, og klammeparene blir montert i forskjellige posisjoner langs stigerøret. Deretter blir et klammepar rotert i forhold til hverandre og festet slik at kobberrørene blir spiralformede rundt stigerøret. Ved å benytte kobber vil de spiralformede rørene ikke bli tilgrodd av alger, groer, osv., men det ville være mer fordelaktig med en innretning uten behov for feste til stigerøret eller tilsvarende.

I patentpublikasjonene GB 2 378 493 A og GB 2 315 797 A er det beskrevet innretninger for å dempe strømningsinduserte vibrasjoner, og mer spesielt hylsesegmenter med spiralformede finner som vil beskytte det indre rør samt bryte strømningsvirvlene. Hyisesegmentene er utformet på forskjellig måte for å spare plass ved lagring da det kreves mange av dem på et stigerør, likevel er de relativt plasskrevende. Felles for dem begge er at det kreves mye manuelt arbeid for å montere/demontere segmentene på et stigerør.

Det er behov for utstyr som kan redusere en del av ulempene med utstyret og teknikken nevnt ovenfor, spesielt utstyr som er mindre plasskrevende, enklere i drift og som ikke påvirker produksjonstiden på samme måte.

O ppsummering av oppfinnelsen

Det er et formål med den foreliggende oppfinnelse å tilveiebringe en fremgangsmåte og en virveldemper som imøtekommer det ovennevnte behov.

Med oppfinnelsen tilveiebringes det en fremgangsmåte for å redusere strømnings-induserte vibrasjoner for et rør, særlig et stige- eller kveilrør, ved å installere en virveldemper i form av en line som kan være et tau, vire, slange eller lignende, rundt røret i aksial retning for å forhindre at strømningsvirvler blir generert rundt røret, særpreget ved å feste minst en line som skal fungere som demper i nedre enden av røret eller ved en tilsiktet posisjon langs røret, og mens røret senkes ned til tilsiktet posisjon i sjøen, eller senere for et allerede installert rør, vikle/surre linen rundt røret slik at hele lengden av røret eller en tilsiktet lengde av røret, vil ha linen viklet/surret rundt seg som en spiral.

Med oppfinnelsen tilveiebringes også en virveldemper, slik det fremgår av krav 8.

Tegninger

Oppfinnelsen vil beskrives nærmere' i det følgende i forbindelse med noen utførelseseksempler og under henvisning til tegningene, der

Figur 1 viser en skjematisk skisse hvor kveilrøret/stigerøret er senket ned fra et fartøy/en rigg dg linen er viklet/surret rundt den delen som er nedsenket i sjøen, Figur 2 viser en skjematisk skisse hvor kveilrøret/stigerøret er senket ned først og linen er ført ned til BOP og festet og hvor linen er viklet/surret rundt røret n antall ganger, Figur 3 viser hva som har skjedd fra figur 2 etter at linen har blitt strekkbelastet for å plassere viklingene/surringene jevnt fordelt over hele stigerørets/kveilrørets lengde, og

Figur 4 viser nærmere detaljer ved fartøyets/riggens dekknivå.Detaljert beskrivelse

Figur 1 viser en rigg eller et fartøy 1 eller en annen passende innretning som flyter på overflaten 2. Dette fartøyet eller riggen 1 kan ha/har en åpning 3 i skroget for å føte et kveilrør/stigerør 4, heretter kalt "rør", igjennom ned i sjøen og videre ned til et undersjøisk juletre 5 for tilkopling eller for videre gjennomføring ned i borebrønnen 6.

På dekk 7 eller i den nedre delen av åpningen i skroget vil det være festet en trommel 8. Trommelen 8 vil ha et hull 9 i midten som gjør det mulig for røret 4 å passere igjennom. På trommelen 8 vil det være en line 10, som kan enten være en vire, tau, slange, eller tilsvarende, som kan vikles/surres rundt røret 4 når dette senkes ned i sjøen. Når røret og linen kommer ned til sjøbunnen, så strekkbelastes linen og festes til et forankringspunkt i fartøyet eller riggen.

Linen 10 skal ha som funksjon å dempe strømningsinduserte vibrasjoner i røret 4, men vil ikke utøve noen styring eller påvirke styrken i noen vesentlig grad til det røret 4 som linen 10 blir surret rundt. Siden linen 10 og røret 4 ikke er fast knyttet til hverandre kan linen 10 og røret 4 nedsenkes eller taes opp uavhengig av hverandre, men mest hensiktsmessig blir linen 10 nedsenket eller tatt opp samtidig med røret 4. Linen 10 er tiltenkt å dekke hele røret 4 utsatt for strømningsinduserte vibrasjoner, eller en tilsiktet lengde derav, og vil sikre at forholdene for strømningsinduserte belastninger ikke lenger vil være til stede idet fluidets strømningsforhold i nærheten av røret er "forstyrret" av linen.

Antall liner 10 som vil bli viklet/surret rundt røret 4 er minst en, men kan være flere avhengig av hvor stor endring man ønsker at den ytre overflaten til røret 4 skal få. Videre kan antall viklinger/surringer det ønskes rundt røret 4 i forhold til lengden av røret 4 bestemmes ved nedsenkningshastigheten til røret 4 og rotasjonshastigheten til trommelen 8.

Dersom røret 4 skal kunne beveges videre ned i en brønn 6 under trykk, gjennom f eks en utblåsningssikring 12, må det være mulig for linen 10 å "gli" i forhold til overflaten på røret 4 som er benyttet uten at friksjonen blir for stor eller at røret 4 blir skadet. Det kan da være behov for at man forhåndsbehandler overflaten til røret 4 og/eller linen 10 med f eks epoksy.

Trommelen 8 er montert slik at den har mulighet til å rotere rundt sin egen akse som sammenfaller med senterlinjen til røret 4 som passerer gjennom senter av trommelen 8. En festeanordning 11 for trommelen 8 må kunne bære både trommelen med nødvendig lengde med line 10 samt kraften som vil bli benyttet for å trekke linen 10 til et juletre 6 på sjøbunnen. I figur 4 er det vist en trommel 8 med linefører 14. Trommelen vil normalt ha en diameter som er vesentlig større enn røret og følgelig for å føre linen rundt røret trengs det en linefører som roterer i samme retning som trommelen og med en rotasjonsakse sammenfallende med trommelen. Imidlertid trenger ikke trommelen 8 og Hneføreren å rotere i samme hastighet rundt rotasjonsaksen. Dette er nødvendig for å kunne vikle/surre en line rundt et rør med forskjellig diameter og for å kunne ha forskjellig nedsenkning/opptakning hastighet på røret.

For eksempel hvis linen skal ha en omdreining per hel meter nedsenkning av røret, hvor røret har en diameter på 15,24 cm (6 tommer) og trommelen har en diameter på 79 cm, vil man få følgende: Lineføreren 14 skal rotere 360° rundt røret, men hvis trommelen står stille vil det si at 248 cm line vil bli "sluppet" ut fra trommelen og det vil ikke være strekkbelastning i linen. Den totale, lengde av line som må ut er ca. 148 cm (lm senkning av røret og omkretsen av røret på ca. 48cm). Det vil si at trommelen 8 må rotere sammen med lineføreren 14, men kun med en rotasjonsvinkel rundt 145° ( vinkel - 100cm*360°/248cm) som tilsvarer lOOcm mindre line ved 360° rotasjon av lineføreren 14.

Videre må lineføreren 14 kunne tåle en kraft/eller utøve en kraft når linen slippes ut eller taes inn eller blir strekkbelastet. Linen kan bli matet fra /tatt inn fra innvendig eller utvendig diameter til trommelen

I figur 2 og 3 er det vist en tenkt situasjon hvor man ønsker å benytte et kveilrør 4 som tvinges inn i en trykksatt brønn 6 for å kunne utføre et arbeid. Det vil da være mest hensiktsmessig å installere linen 10 på den delen av kveilrøret 4 som er omkranset av vann for å unngå strømningsinduserte vibrasjoner, etter at kveilrøret har kommet gjennom utblåsingssikringen 12 ved juletreet 5 og kanskje litt videre. Deretter vil linen 10 bli trukket ned til et festepunkt på juletreet 5/sjøbunnen, f eks av en fjernstyrt undervannsrobot. Trommelen vil så bli rotert et antall ganger rundt kveilrøret 4 som vil gi ønsket stigning på spiralen som vil bli laget av linen 10. Nå vil man ha en situasjon hvor viklingene/surringene ikke er jevnt fordelt langs kveilrøret 4 som vist i figur 2 og for å rette på dette vil man påføre linen 10 en strekkbelastning for å "strekke" den ut og dermed fordele viklingene/surringene jevnt over hele lengden til kveilrøret og ende opp som vist i figur 3. Strekkbelastning av linen er viktig for å fordele linen jevnt utover hele rørets lengde samt at linen holder seg på plass langs røret, som "festet". Strekkbelastningen må opprettholdes så lenge linen skal fungere som vibrasjonsdemper.

Metoden som beskrevet over vil også bli benyttet dersom det er behov for å bytte ut linen 10 av en eller annen grunn etter at et rør 4 er installert, da linen 10 må reinstalleres rundt røret 4 som allerede er nedsenket og i drift. Dette sparer både tid og penger. For at linen 10 skal kunne frigjøres, er det nødvendig med en Mgjøringsanordning 13 i enden av linen 10.

Krav

1. Fremgangsmåte for å redusere strømningsinduserte vibrasjoner for et rør, særlig et stige- eller kveilrør, ved å installere en virveldemper i form av en line som kan være et tau, vire, slange eller lignende, rundt røret i aksial retning for å forhindre at strømningsvirvler blir generert rundt røret, karakterisert ved å feste minst en tine som skal fungere som demper i nedre enden av røret eller ved en tilsiktet posisjon langs røret, og mens røret senkes ned til tilsiktet posisjon i sjøen, eller senere for et allerede installert rør, vikle/surre linen rundt røret slik at hele lengden av røret eller en tilsiktet lengde av røret, vil ha linen viklet/surret rundt seg som en spiral.2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved å montere linen frigjøringshalt til enden av røret, slik at linen kan installeres samtidig som eller etter installasjon av røret.3. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved å føre røret gjennom en trommel hvor senterlinjen til trommelen og røret er sammenfallende.4. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved å slippe ut eller ta inn linen som ligger kveilet opp på trommelen, ved at trommelen roterer rundt sin egen akse..5. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved å slippe ut eller ta inn linen gjennom en føringsanordning for linen som roterer rundt senteraksen til trommelen, slik at linen vil bli viklet/surret på/av røret når føringsanordningen roterer.6. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved å montere trommelen enten på dekket til et fartøy eller alternativt under dekk nærmere overflaten.7. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at den ønskede effekten til virveldemperen kan varieres ved å variere antall viklinger langs den tilsiktede lengde.8. Virveldemper i form av en innretning anordnet som en spiral rundt et rør i en tilsiktet lengde, karakterisert ved at virveldemperen består av en line (tau, vire, slange eller lignende) som er løsbart festet i en nedre ende av den tilsiktede lengde og er viklet som en spiral rundt røret, og ligger løst an mot røret, idet antall viklinger rundt den tilsiktede lengde og strekkraften på linen bestemmer formen av spiralen.
Hva betyr A1, B, B1, C osv? info
Statoil ASA
Forusbeen 50 4035 STAVANGER NO ( STAVANGER kommune, Rogaland fylke )

Org.nummer: 923609016
  • Foretaksnavn:
  • Foretaksform:
  • Næring:
  • Forretningsadresse:
     

Kilde: Brønnøysundregistrene
Statoil Petroleum AS
Forusbeen 50 4035 STAVANGER NO ( STAVANGER kommune, Rogaland fylke )
2 hendelser
  1. hendelse  
Patentstyrets saksnr. 2014/04525
Din referanse: Y17505YY03   Levert  
Gjeldende status Avgjort

Avsender

PLOUGMANN VINGTOFT NUF
C. J. Hambros plass 2 0164 OSLO NO ( OSLO kommune, Oslo fylke )

Org.nummer: 986406263

Statushistorie for 2014/04525

Liste over statusendringer i sakshistorikk
Hovedstatus Beslutningsdato, detaljstatus
Avgjort Forespørsel tatt til følge
Under behandling Mottatt
Under behandling Mottatt
Under behandling Mottatt
Under behandling Mottatt
Under behandling Mottatt
Under behandling Mottatt
Under behandling Mottatt

Korrespondanse for 2014/04525

Liste over sakshistorikk og korrespondanse
Dato Type korrespondanse Journal beskrivelse
Innkommende Decleration
05-01 Annet dokument Decleration
Utgående GH Forespørsel
04-01 Brev UT GH Forespørsel
Innkommende fullmakt fra innehaver
03-01 Fullmakt fullmakt fra innehaver
Innkommende Fullmakt fra innehaver
02-01 Fullmakt Fullmakt fra innehaver
Innkommende Generell henvendelse
01-01 Generell henvendelse Generell henvendelse
01-02 Fullmakt Fullmakt
01-03 Overdragelsesdokument Overdragelsesdokument
  2. hendelse  
Patentstyrets saksnr. 2013/14021
Din referanse: 17505YY03   Levert  
Gjeldende status Avgjort

Avsender

PLOUGMANN VINGTOFT NUF
C. J. Hambros plass 2 0164 OSLO NO ( OSLO kommune, Oslo fylke )

Org.nummer: 986406263

Statushistorie for 2013/14021

Liste over statusendringer i sakshistorikk
Hovedstatus Beslutningsdato, detaljstatus
Avgjort Forespørsel tatt til følge
Under behandling Mottatt

Korrespondanse for 2013/14021

Liste over sakshistorikk og korrespondanse
Dato Type korrespondanse Journal beskrivelse
Utgående GH Forespørsel
02-01 Brev UT GH Forespørsel
Innkommende, AR53796837 Generell henvendelse
01-01 Generell henvendelse Generell henvendelse
01-02 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 1), fullmakt, annet dokument
01-03 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 2), fullmakt
01-04 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 3), fullmakt
01-05 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 4), fullmakt, annet dokument
01-06 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 5), fullmakt, annet dokument
01-07 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 6), fullmakt
01-08 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 7), fullmakt, annet dokument
01-09 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 8), fullmakt, annet dokument
01-10 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 9), fullmakt, annet dokument
01-11 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 10), fullmakt, annet dokument
01-12 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 12), fullmakt, annet dokument
01-13 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 13), fullmakt, annet dokument
01-14 Hovedbrev Endringsskjema (Bilag 11), fullmakt, annet dokument
Søyland 4365 NÆRBØ NO ( kommune, Rogaland fylke )
Theodor Petersens veg 2 7049 TRONDHEIM NO ( TRONDHEIM kommune, Trøndelag fylke )
Fullmektig i Norge:
DEHNS NORDIC AS
Gaustadalléen 21 0349 OSLO NO ( OSLO kommune, Oslo fylke )

Org.nummer: 925704261
Din referanse: -
  • Foretaksnavn:
  • Foretaksform:
  • Næring:
  • Forretningsadresse:
     

Kilde: Brønnøysundregistrene
2 hendelser
  1. hendelse  
Patentstyrets saksnr. 2022/10703
Din referanse: -   Levert  
Gjeldende status Avgjort

Avsender

DEHNS NORDIC AS
Gaustadalléen 21 0349 OSLO NO ( OSLO kommune, Oslo fylke )

Org.nummer: 925704261

Statushistorie for 2022/10703

Liste over statusendringer i sakshistorikk
Hovedstatus Beslutningsdato, detaljstatus
Avgjort Forespørsel tatt til følge
Under behandling Mottatt

Korrespondanse for 2022/10703

Liste over sakshistorikk og korrespondanse
Dato Type korrespondanse Journal beskrivelse
Utgående GH Forespørsel
02-01 Via Altinn-sending GH Forespørsel
Innkommende Generell henvendelse
01-01 Generell henvendelse Generell henvendelse
01-02 Fullmakt Dehns Nordic (Norway) - Equinor ASA - GPoA
01-03 Fullmakt Dehns Nordic (Norway) - Equinor Energy AS - GPoA
01-04 Fullmakt Dehns Nordic (Norway) - Hywind AS -GPoA
01-05 Hovedbrev Equinor - all granted cases FOR TRANSFER DN - 2022-06-21
01-06 Hovedbrev Equinor - pending applications FOR TRANSFER DN - 2022-06-21
  2. hendelse  
Patentstyrets saksnr. 2015/14980
Din referanse: G10016NO00-/LG (34227)   Levert  
Gjeldende status Avgjort

Avsender

ZACCO NORWAY AS
Postboks 488 0213 OSLO NO ( OSLO kommune, Oslo fylke )

Org.nummer: 982702887

Statushistorie for 2015/14980

Liste over statusendringer i sakshistorikk
Hovedstatus Beslutningsdato, detaljstatus
Avgjort Forespørsel tatt til følge
Under behandling Mottatt

Korrespondanse for 2015/14980

Liste over sakshistorikk og korrespondanse
Dato Type korrespondanse Journal beskrivelse
Utgående GH Forespørsel
02-01 Via Altinn-sending GH Forespørsel
Innkommende, AR120242608 Generell henvendelse
01-01 Generell henvendelse Generell henvendelse
01-02 Annet dokument Liste over saker
01-03 Fullmakt Fullmakt Statoil ASA
01-04 Endring av fullmektig Hovedbrev
01-05 Fullmakt Fullmakt Statoil Petroleum AS

EP 0.982.468 B1 ()

GB 2.337.542 ()

US 6.565.287 ()

Statushistorie

Liste over statusendringer i sakshistorikk
Hovedstatus Beslutningsdato, detaljstatus
Patent opphørt Ikke betalt årsavgift
Meddelt Patent meddelt (B1)
Under behandling Godkjent til meddelelse
Under behandling Første realitetsuttalelse foreligger
Under behandling Formaliakontroll utført
Under behandling Mottatt

Korrespondanse

Liste over sakshistorikk og korrespondanse
Dato Type korrespondanse Journal beskrivelse
Utgående PT Opphørt Patent - for ikke betalt årsavgift (3311)
11-01 Via Altinn-sending PT Opphørt Patent - for ikke betalt årsavgift (3311)
Utgående PT Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329) (PT20055080)
10-01 Via Altinn-sending PT Påminnelse om ikke betalt årsavgift (3329) (PT20055080)
Utgående Patent - Reminder of first annual fee (2007.08.22)
09-01 Brev UT Patent - Reminder of first annual fee (2007.08.22)
Utgående PT Registreringsbrev Nasjonal Patent
08-01 Brev UT PT Registreringsbrev Nasjonal Patent
Utgående Patentskrift
07-01 Brev UT Patentskrift
Utgående PT Medelelse om patent
06-01 Brev UT PT Medelelse om patent
Innkommende Korrespondanse (hoved dok)
05-01 Korrespondanse (Hovedbrev inn) Korrespondanse (hoved dok)
05-02 Beskrivelse Beskrivelse
05-03 Krav Krav
05-04 Beskrivelse Beskrivelse
05-05 Krav Krav
Utgående PT Realitet_patent (2006.05.22)
04-01 Brev UT PT Realitet_patent (2006.05.22)
Innkommende Korrespondanse (hoved dok)
03-01 Korrespondanse (Hovedbrev inn) Korrespondanse (hoved dok)
03-02 Fullmakt Fullmakt
03-03 Erklæring: Søkers rett til oppfinnelse Erklæring: søkers rett til oppfinnelse
Utgående PT Formelle mangler_nasj patent (2005.12.13)
02-01 Brev UT PT Formelle mangler_nasj patent (2005.12.13)
Innkommende Søknadsskjema PT (PT Form)
01-01 Søknadsskjema Patent Søknadsskjema PT (PT Form)
01-02 Tilleggsskjema Oppfinnere/Designere Tilleggsskjema Oppfinnere/Designere
01-03 Beskrivelse Beskrivelse
01-04 Krav Krav
01-05 Patenttegninger Patenttegninger
01-06 Publ. sammendrag (official abstract) Publ. sammendrag (official abstract) for appnr 20055080
01-06 Sammendrag Sammendrag

Til betaling:

Betalingshistorikk:

Liste av betalinger
Beskrivelse / Fakturanummer Betalingsdato Beløp Betaler Status
Årsavgift 18. avg.år. 2022.10.21 5800 CPA GLOBAL (PATRAFEE) AB Betalt og godkjent
Årsavgift 17. avg.år. 2021.10.29 5500 renewals.stockholm@cpaglobal.com Betalt og godkjent
Årsavgift 16. avg.år. 2020.10.22 5200 CPA GLOBAL (PATRAFEE) AB Betalt og godkjent
Årsavgift 15. avg.år. 2019.10.22 4850 CPA Global (Patrafee) AB Betalt og godkjent
Årsavgift 14. avg.år. 2018.10.18 4500 CPA Global (Patrafee) AB Betalt og godkjent
Årsavgift 13. avg.år. 2017.10.19 4200 CPA Global (Patrafee) AB Betalt og godkjent
Årsavgift 12. avg.år. 2016.10.19 3850 CPA Global (Patrafee) AB Betalt og godkjent
Årsavgift 11. avg.år. 2015.10.19 3500 Patrafee AB Betalt og godkjent
Årsavgift 10. avg.år. 2014.10.20 3200 Patrafee AB Betalt og godkjent
Årsavgift 9. avg.år. 2013.10.14 2600 Dennemeyer & Co Luxembourg Betalt og godkjent
Årsavgift 8. avg.år. 2012.10.12 2300 Dennemeyer & Co Luxembourg Betalt og godkjent
Årsavgift 7. avg.år. 2011.10.13 2000 Dennemeyer & Co Luxembourg Betalt og godkjent
Årsavgift 6. avg.år. 2010.10.14 1100 Dennemeyer & Co Luxembourg Betalt og godkjent
Årsavgift 5. avg.år. 2009.10.14 1100 Dennemeyer & Co Luxembourg
Årsavgift 4. avg.år. 2008.10.14 1100 Dennemeyer & Co Luxembourg
Årsavgift 1. tom 3. avg.år. 2007.10.12 1650 Dennemeyer & Co Luxembourg
30701750 expand_more 2007.03.26 1100 Tandberg Innovation AS Betalt
30522635 expand_more 2005.12.05 4200 Tandberg Innovation AS Betalt
Denne oversikten kan mangle informasjon, spesielt for eldre saker, om tilbakebetaling, internasjonale varemerker og internasjonale design.

Lenker til publikasjoner og Norsk Patenttidende (søkbare tekstdokumenter)

Allment tilgjengelig patentsøknad
Lenker til publikasjoner (ikke søkbare tekstdokumenter)
Hva betyr A1, B, B1, C osv? info
Kapitler uten data er fjernet. Melding opprettet: 22.05.2025 07:40:18